Kwiek_Banner_Bijenmengsel-min

Bijenbloemen kweken

Door de achteruitgang in de biodiversiteit hebben bijen het steeds lastiger om voldoende voeding te vinden. Wilde bijen zorgen voor de bestuiving van planten en daardoor kunnen wij genieten van groente en fruit.

Bijenbloemen zaden zaaien

Om bijen optimaal de ruimte te geven om te bestuiven is het belangrijk om zo lang en zo vroeg mogelijk bloeiende planten en bloemen in de tuin te hebben. De meeste bijenbloemen kunnen daarom al vanaf maart in de volle grond worden gezaaid. Door niet alles tegelijkertijd te zaaien, maar met tussenpozen zullen er altijd voldoende bloemen zijn voor de bijen en insecten in de lente, de zomer en de herfst.

TaalZaai-instructies
NederlandsZaaien vanaf eind maart t/m juli direct in de vollegrond. Zaaien kan zowel in rijen als breedwerpig. Meng het zaad met fijn zand in een verhouding van 1 op 3 om het zaaien makkelijk te maken. Eénjarige bloemen.
EnglishSow from the end of March until July directly in the garden. Sowing can be done in rows as well as wide. Mix the seed with fine sand in a ratio of 1 to 3 to make sowing easy. Annual flowers.
DeutschAussaat von Ende März bis Juli direkt in den Garten. Die Aussaat kann sowohl in Reihen als auch in die Breite erfolgen. Mischen Sie das Saatgut mit feinem Sand im Verhältnis 1 zu 3, um die Aussaat zu erleichtern. Einjährige Blumen.
FrançaisSemer de fin mars à juillet directement dans le jardin. Le semis peut se faire aussi bien en ligne qu’en largeur. Mélangez les graines avec du sable fin dans un rapport de 1 à 3 pour faciliter le semis. Fleurs annuelles.

Bloei

Het bijenbloemenmengsel bestaat uit dille, goudsbloem, korenbloem, koriander, boekweit, groot kaasjeskruid, juffertje-in-het-groen, phacelia, tuinradijs en witte mosterd. De favoriete bloemen van elke bij! De verschillende zaden in het bijenmengsel zorgen voor een rijk palet aan kleuren in de tuin. De soorten zijn éénjarig. Zaai de bloemen vroeg om er zo lang mogelijk van te genieten. De planten worden ongeveer 40-100 centimeter hoog.

Tips en weetjes

  • Zorg ervoor dat het zaaibed onkruid vrij is voordat je zaait
  • Geef de vers gezaaide plantjes regelmatig water totdat de wortels genoeg gegroeid zijn
  • Bijen werken door tot/vanaf een temperatuur van 7 graden Celsius
  • Op 22 mei 2022 is het Wereld Bijen-dag
  • Zorg dat wilde bijen in je tuin kunnen nestelen door bijvoorbeeld een bijenhotel neer te zetten
  • Geschikt voor nagenoeg alle grondsoorten
  • Dit mengsel is veel gebruikt in de imkerswereld

100% Biologisch

Ons assortiment biologisch zaden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal.