Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
De Passiebloem is een exotische klimplant die bekend staat om haar unieke en opvallende bloemen. Deze meerjarige plant is een fantastische toevoeging aan tuinen, muren en pergola's.
Zaai Passiebloemzaden in het vroege voorjaar onder glas of binnenshuis. Gebruik goed doorlatende grond en bedek de zaden lichtjes. Zorg voor een constante temperatuur van ongeveer 20°C tot 25°C. Na het ontkiemen en zodra de zaailingen sterk genoeg zijn, kunnen ze worden uitgeplant op hun definitieve locatie.
Taal | Zaai-instructies |
---|---|
Nederlands | Zaaien kan het hele jaar binnen plaatsvinden. Half mei kunnen de zaaiingen op een zonninge en beschutte plaats buiten worden uitgeplant. Ze hebben bescherming nodig tegen strenge vorst. Plantafstand 50 cm. Meerjarige bloemen. |
English | Sowing can take place indoors throughout the year. Seedlings can be transplanted outside in a sunny and sheltered spot in mid-May. They need protection against severe frost. Plant spacing 50 cm. Perennial flowers. |
Deutsch | Aussaat kann das ganze Jahr über im Inneren erfolgen. Mitte Mai können die Aussaaten an einem sonnigen und geschützten Platz draußen ausgepflanzt werden. Sie benötigen Schutz vor strengem Frost. Pflanzabstand 50 cm. Mehrjährige Blumen. |
Français | Le semis peut avoir lieu à l'intérieur toute l'année. Les semis peuvent être transplantés à l'extérieur dans un endroit ensoleillé et abrité à la mi-mai. Ils nécessitent une protection contre les gelées sévères. Espacement des plantes 50 cm. Fleurs vivaces. |
Passiebloemen bloeien van de late lente tot de vroege herfst. De planten geven de voorkeur aan een zonnige, beschutte plek en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert een rijke bloei.
Hoewel de Passiebloem voornamelijk wordt gekweekt voor haar bloemen, produceren sommige soorten ook eetbare passievruchten. Deze kunnen worden geoogst zodra ze rijp zijn, meestal in de late zomer of vroege herfst.