Kwiek Banner Stokroos

Stokroos kweken

Stokrozen zijn echte blikvangers die in je tuin niet mogen ontbreken. Vanwege de kleur en hoogte zijn stokrozen erg aantrekkelijk.

Stokrooszaden zaaien

Zaai de stokrozen van mei t/m juli direct in de vollegrond. Verspreid het zaad goed en bedek het met een dun laagje aarde. Geef ze regelmatig voorzichtig water. Stokrozen lokken bijen en vlinders naar tuin. Ze zijn ook perfect om tegen je huis te laten groeien. Na een week zie je de planten al verschijnen.

TaalZaai-instructies
NederlandsZaaien vanaf mei t/m juli direct in de vollegrond. Zaad goed verspreiden en met een dun laagje aarde bedekken. Regelmatig besproeien. Tweejarige bloemen. Voldoende zaad voor 1 m2.
EnglishSow from May to July directly in the garden. Spread the seeds well and cover with a thin layer of soil. Water regularly. biennial flowers. Sufficient seed for 1 m2.
DeutschAussaat von Mai bis Juli direkt in den Garten. Verteilen Sie die Samen gut und bedecken Sie sie mit einer dünnen Schicht Erde. Regelmäßig gießen. Zweijährige Blumen. Ausreichend Saatgut für 1 m2.
FrançaisSemer de mai à juillet directement dans le jardin. Répartissez bien les graines et recouvrez-les d’une fine couche de terre. Arroser régulièrement. Fleurs bisannuelles. Suffisamment de graines pour 1 m2.

Bloei

Stokrozen zijn makkelijk te verzorgen. Het duurt 1 tot 2 weken voordat de zaden ontkiemen. Stokrozen zijn tweejarig, dit betekent dat ze het tweede jaar in bloei staan. Ze worden 1,5 tot 2 meter hoog. Stokrozen houden van warmte. Een plek tegen een muur of schutting is ideaal, omdat ze op die manier uit de wind staan en ook profiteren van de warmte die de muur weerkaatst.

Stokroos oogsten

De zaaddozen van stokrozen zijn rijp als ze bruin worden. Zaai ze meteen na het oogsten in potten of op de plek waar je ze wil hebben. Na een paar weken komen de zaden op.

Tips en weetjes

  • Stokroos hoort bij de kaasjeskruidfamilie
  • Als je je eigen zaden oogst is de kleur soms een verrassing, zaailingen hebben niet altijd dezelfde kleur als de moederplant