Kwiek_Banner_Wildbloemen-min

Strooiknikkers kweken

Je tuin opfleuren is kinderspel met deze wildbloemen strooiknikkers. Wildbloemen zorgen voor een prachtig, kleurrijke tuin. Iedere grondsoort is geschikt om een wilde bloementuin te creëren. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan.

Strooiknikkers zaaien

Je kan de strooiknikkers zaaien vanaf eind maart t/m juli. Leg de strooiknikkers in de losse grond op een zonnige plek. Geef voldoende water en zorg dat de grond vochtig blijft. Als je de ruimte hebt, kun je wilde bloemzaden zaaien over een groot oppervlak en zo je eigen kleurrijke weide creëren. Maar een kleine ruimte in de tuin is al voldoende. Kies een plekje in de zon, eventueel mag een beetje schaduw ook, om de wildbloemen te laten groeien en bloeien.

TaalZaai-instructies
NederlandsZaaien vanaf eind maart t/m juli. Leg de strooiknikker in losse grond op een zonnige plek. Geef voldoende water en zorg dat de grond vochtig blijft.
EnglishSow from end of March until July. Place in loose soil in a sunny spot. Give enough water and make sure the soil stays moist.
DeutschAussaat von Ende März bis Juli. In lockerer Erde an einem sonnigen Ort platzieren. Geben Sie ausreichend Wasser und sorgen Sie dafür, dass der Boden feucht bleibt.
FrançaisSemer de fin mars à juillet. Placer dans un sol meuble dans un endroit ensoleillé. Donnez suffisamment d’eau et veillez à ce que le sol reste humide.

Bloei

De strooiknikkers fleuren je tuin op, maar ze zijn ook nodig om nuttige insecten te voeden. Wildbloemen zijn een uitstekende keuze voor het creëren van een verwilderde tuin. De bloemen die in dit wildbloemenmengsel zitten zijn eenjarige bloemen. Echter zaaien deze zichzelf in veel gevallen weer uit, dus kun je er van blijven genieten. De hoogte van deze bloemen is 20-100 centimeter.

Tips en weetjes

  • De wildbloemen uit de strooiknikkers kunnen worden gebruikt als snijbloemen
  • Ze zijn goed te combineren met vaste planten
  • Ze bevatten een bijzondere aantrekkingskracht op vlinders, bijen en andere nuttige insecten
  • Je kan de zaden uit de bloemen oogsten zodat je ze het jaar erop weer kan zaaien