Kwiek_Banner_Wildbloemen-min

Wildbloemen kweken

Wildbloemen zorgen voor een prachtig, kleurrijke tuin. Iedere grondsoort is geschikt om een wilde bloementuin te creëren. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan. Het biologische wildbloemenmengsel zit vol met bekende en wat onbekende soorten bloemen die ook in het wild te vinden zijn.

Wildbloemen zaden zaaien

Zaai de zaden niet dieper dan 0,5 centimeter en ook niet te dicht op elkaar. Zorg ervoor dat de grond vochtig is tijdens het zaaien. Als je de ruimte hebt, kun je wilde bloemzaden zaaien over een groot oppervlak en zo je eigen kleurrijke weide creëren. De zaden vragen geen speciale grond en de verzorging bestaat uit het af en toe bewateren van de grond tijdens grote droogte. Een kleine ruimte in de tuin is al voldoende. Kies een plekje in de zon, eventueel mag een beetje schaduw ook, om de wildbloemen te laten groeien en bloeien.

TaalZaai-instructies
NederlandsZaaien vanaf maart t/m juli direct in de vollegrond. Zaaien kan zowel breedwerpig als in regels. Bij mengen met graszaad verhouding 1 op 5 aanhouden. Eénjarige bloemen.
EnglishSow from March until July directly in the garden. Sowing is possible both broadly and in rows. When mixing with grass seed, maintain a ratio of 1 to 5. Annual flowers.
DeutschAussaat von März bis Juli direkt in den Garten. Die Aussaat ist sowohl breitwürfig als auch in Reihen möglich. Beim Mischen mit Grassamen ist ein Verhältnis von 1 zu 5 einzuhalten. Einjährige Blumen.
FrançaisSemer de mars à juillet directement dans le jardin. Le semis est possible aussi bien en largeur qu’en ligne. En cas de mélange avec des semences de gazon, respecter un rapport de 1 à 5. Fleurs annuelles.

Bloei

Wildbloemen fleuren je tuin op, maar ze zijn ook nodig om nuttige insecten te voeden. Wildbloemen zijn een uitstekende keuze voor het creëren van een verwilderde tuin. De zaden kunnen ook gemengd worden met graszaad om een mooi veld vol bloemen en gras te laten groeien, doe dit in de verhouding 1 op 5. De bloemen die in dit wildbloemenmengsel zitten zijn eenjarige bloemen. Echter zaaien deze zichzelf in veel gevallen weer uit, dus kun je er van blijven genieten. De hoogte van deze bloemen is 20-100 centimeter.

Tips en weetjes

  • Wildbloemen kunnen worden gebruikt als snijbloemen
  • Ze zijn goed te combineren met vaste planten
  • Bevat een bijzondere aantrekkingskracht op vlinders, bijen en andere nuttige insecten