Kwiek_Banner_Zomerbloemen-min

Zomerbloemen kweken

De zomerbloemen zijn de juiste keuze als het gaat om het opvullen van een leeg stukje grond met diverse bloemen. Deze vrolijke zomerbloemen zijn ook aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Zomerbloemen zaden zaaien

De zaden van de zomerbloemen worden direct in de volle grond gezaaid. Zaaien kan vanaf maart tot en met juli direct in de vollegrond. Bij voorkeur breedwerpig zaaien. De zaden na het zaaien eventueel lichtjes bedekken met een dun laagje aarde. Houd bij de keuze van de standplaats rekening met het feit dat het om verschillende soorten bloemen gaat die allemaal een andere hoogte hebben. Zomerbloemen houden van een standplaats in de zon. Na het zaaien hoeft er weinig meer omgekeken te worden naar de bloemen. Ook wat de verzorging betreft zijn de zomerbloemen makkelijke planten. Bij grote droogte is het handig om zo nu en dan te gieten.

TaalZaai-instructies
NederlandsZaaien vanaf eind maart t/m juli direct in de vollegrond. Zaad goed verspreiden en met een dun laagje aarde bedekken. Regelmatig besproeien. Het mengsel geeft een kleurrijk bloemenboeket. Eénjarige bloemen.
EnglishSow from the end of March until July directly in the garden. Spread the seed well and cover with a thin layer of soil. Spray regularly. The mixture gives a colourful bouquet of flowers. Annual flowers.
DeutschAussaat von Ende März bis Juli direkt in den Garten. Verteilen Sie das Saatgut gut und bedecken Sie es mit einer dünnen Schicht Erde. Regelmäßig sprühen. Die Mischung ergibt einen bunten Blumenstrauß. Einjährige Blumen.
FrançaisSemer de fin mars à juillet directement dans le jardin. Répartissez bien les graines et recouvrez-les d’une fine couche de terre. Vaporiser régulièrement. Le mélange donne un bouquet de fleurs coloré. Fleurs annuelles.

Bloei

De verschillende soorten bloeien afhankelijk van de zaaiperiode vanaf mei tot en met oktober. Eenmaal gezaaid zullen de bloemen zichzelf uitzaaien, waardoor het jaar erop genoten kan worden van nog meer bloemen.

Zomerbloemen oogsten

Het zomerbloemenmengsel bestaat uit meer dan 50 soorten, waaronder bijvoorbeeld, dille, komkommerkruid, asters, dahlia’s, vlas, cosmea en zwart komijn. Bij sommige bloemen in het zomerbloemenmengsel kun je de hele bloem afknippen voor in een leuk veldboeket. Bij andere bloemen kun je de zaadjes als ze rijp en droog zijn ook oogsten.

Tips en weetjes

  • Mooie zomerbloeiers die ook nog eens aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders
  • Ideaal om een stukje wilde tuin te creëren of een braakliggend terrein te beplanten
  • De zaden kunnen eventueel ook op een grasveld gestrooid worden om een mooi evenwicht te creëren tussen gras en bloemen